Verwegen Beton- & Vlindervloeren
Kwaliteit voor alles!

Realisatie 

Vlinderen

Vlinderen is de techniek voor het strak afwerken van een betonvloer. Nadat we het beton storten en vlak maken moet het eerst een tijdje drogen. Als het beton net hard genoeg is om over heen te lopen, maar nog niet volledig uitgehard, wordt de toplaag geschuurd. Het vlinderen van de vloer wordt herhaald totdat de juiste gladheid van de vloer bereikt is. Met verschillende afwerkbladen op de vlindermachine ontstaat er uiteindelijk een mooie, gladde betonvloer.

Bescherming

Vloeren moeten beschermd worden tegen uitdroging. Wanneer geen nabehandeling gewenst is kan de vloer beschermd worden met curing compound. Wordt de vloer wel na behandeld dan moet het beschermd worden met folie.

- UV-bestendige buitenvloerbehandeling

Een buitenvloer moet behandeld worden om te beschermen tegen weersinvloeden en afstoten van bevuiling. De beschermlaag gaat algengroei tegen. De behandeling kan 7 dagen na de realisatiedatum toegepast worden.  

- Woonkamerbehandeling met sealer

Dit is een behandeling die de betonvloer afsluit en beschermt tegen stof en verdamping. De sealer verbetert en verhardt de vloer. Na 30 dagen kan een woonkamer geseald worden.

Scheurvorming

Beton is een natuurproduct. Hoe dunner de betonvloer hoe meer kans op scheurvorming. Zodra er water toegevoegd wordt aan de cement ontstaat er een chemische reactie. Tijdens het verhardingsproces gaan spanningen zich opbouwen in de vloer die scheurvorming tot gevolg kunnen hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden om scheurvorming te beperken: 

- dilatatie voegen

- juiste type wapening op de juiste plek in de vloer

- foamband /randstrookisolatie

- vlakke en gelijkmatige ondergrond

- beschermen tegen weersinvloeden

Ondanks alle maatregelen is scheurvorming niet te voorkomen; beton blijft een natuurproduct. U kunt bij ons terecht voor advies om scheurvorming zoveel mogelijk te beperken.